Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Slim fietspad door Suikersite in Veurne geopend

Slim fietspad door Suikersite in Veurne geopend

Nieuws
31/05/2021

Het nieuwe fietspad ligt volledig afgescheiden van de weg, en verbindt het stadscentrum, het Suikerpark, het natuurgebied en het bedrijventerrein. Het is trouwens ook onderdeel van het bovenlokaal fietsnetwerk en het sluit aan op de fietssnelweg F35, langs de spoorlijn.

Slim én met herbruikbaar materiaal

Het fietspad krijgt het etiket 'slim', want de verlichting is intelligente volgverlichting. Het licht gaat aan op plaatsen waar je gaat passeren, en gaat ook automatisch uit als je er voorbij bent gereden. Oplichtende LED-strips zullen fietsers ook waarschuwen als er ander verkeer aankomt. Het fietspad zelf -3,5 meter breed-  is in asfalt. Er zijn ook trappen met een fietsgoot naar de bedrijven toe, uit circulair beton. Met herbruikbare materialen dus. (lees verder onder de video)

Het nieuwe, slimme fietspad heeft 1,1 miljoen euro gekost. "Als je naar het vaccinatiecentrum gaat, ga dan met de fiets," zegt burgemeester Peter Roose. "Zo kan je de transformatie van de hele Suikersite bewonderen en bovendien is Furnevent ook letterlijk het eindpunt van het fietstracé."