Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Skelet potvis naar Navigo: museum gaat dicht voor verbouwingen

Skelet potvis naar Navigo: museum gaat dicht voor verbouwingen

Nieuws
22/04/2021

“Het museum is na 13 jaar intensief gebruik aan een update toe,” zegt schepen Stéphanie Anseeuw. “We verwachten nog meer bezoekers als het skelet van Valentijn hier ophangt. We willen daarom het museum klaarmaken voor de toekomst.”

Dicht voor verbouwing

Voor de verbouwingswerken moet het Navigo-museum even dicht, tot de heropening in 2023. Komende zomer zal het wel nog deels open zijn. Daarna gaat het in rechte lijn naar de vernieuwingen: een museumdepot met kooktheater in de Pastoor Schmitzstraat en een nieuwe museumvleugel in de Vrijheidstraat. (lees verder onder de video)

    Blikvanger wordt dus het skelet van potvis Valentijn van Sint-André. Het is 17 meter lang en zal er ophangen in een dubbelhoge zaal, je zal er onderdoor kunnen wandelen. “Uiteraard hebben we ervaring met skeletten van walvissen en we zijn wel een en ander gewend,” zegt professor Pieter Cornillie van het Gentse universiteit. “Maar resten die zo lang begraven waren museumklaar maken is uniek. Het daagt ons uit om onze kennis en procedures opnieuw uit te vinden.”

    Lees ook: