Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Sint-Pietersbrugje in Moen wordt gerestaureerd

Sint-Pietersbrugje in Moen wordt gerestaureerd

Nieuws
30/09/2015

Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Ben Weyts (N-VA) bevestigt dat de restauratiewerken in 2016 worden aanbesteed. Schepen van Erfgoed Johan Rollez (N-VA) dringt al lang aan op de werken. “De huidige toestand van het Sint-Pietersbrugje is al een paar jaar een doorn in het oog. Vlaanderen investeert nu om dit prachtig stukje erfgoed in ere te herstellen”, aldus Rollez.

Ophaalbrug

Het Sint-Pietersbrugje in Moen is een ophaalbrug die dateert van het einde van de 19de eeuw. Het brugje met de kasseien op de bruggenhoofden en de houten geleiders en staanders (waaraan schepen werden vastgelegd) zijn sinds 2004 erkend en beschermd als monument.

Slechte staat

Het brugje verkeert al een paar jaar in zeer slechte staat. Om veiligheidsredenen is het stukje erfgoed tegenwoordig zelfs afgezet met werfhekken. “Toch blijft het Sint-Pietersbrugje een speciaal plekje hebben in het hart van veel Zwevegemnaren”, zegt schepen Rollez. “Toen het Willemsfonds vorig jaar op zoek ging naar het mooiste plekje van Zwevegem, kwam het Sint-Pietersbrugje als vanzelf als winnaar uit de bus”.

Auteurs: 

Nieuw op Focus en WTV: sporttalkshow Offside