Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Sfeervolle Wintergloed van start in Brugge

Sfeervolle Wintergloed van start in Brugge

Nieuws
26/11/2021

Met een druk op de knop is het lichtparcours om 17 uur feestelijk geopend. Op een traject van vier kilometer door de Brugse binnenstad zijn sfeervolle lichtinstallaties geplaatst die de stad in een gezellige eindejaarssfeer onderdompelen. Ook de Kerstmarkt en de ijspiste zijn open.

(lees verder onder de foto)

Discussie over veiligheid

Wintergloed haalde van de week het nieuws omdat er discussie was over de maatregelen om het evenement coronaveilig te organiseren. Gouverneur Carl De Caluwé wil geen taferelen zien zoals op het Lichtfestival in Gent. Daar was veel te veel volk op dezelfde plaats. Hij dreigde ermee om het evenement niet te toe te laten.

Burgemeester Dirk De fauw stuurde de maatregelen bij en uiteindelijk is donderdag een compromis bereikt. Wintergloed kan doorgaan onder strikte voorwaarden. Op drukke plaatsen bij sommige lichtinstallaties op het lichtparcours zijn er controles op het covid safe ticket. Een mondmasker is verplicht (vanaf 10 jaar).

Ook de kerstmarkt is een covid safe ticket verplicht, net als een mondmasker (vanaf 10 jaar).

De stad en de gouverneur roepen op om niet al het eerste weekend naar Wintergloed te gaan. Het event duurt tot  9 januari 2022. Hier vind je alle informatie over Wintergloed in Brugge.

BEKIJK OOK:

Auteurs: 
Redactie