Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Serviër wint Gouden Hoed met zijn cartoon

Serviër wint Gouden Hoed met zijn cartoon

Nieuws
25/01/2015

"Scritch Screetch" werd in het Pavillon du Zoute verkozen boven ruim 2.000 andere inzendingen uit 74 landen. De vakjury werd voorgezeten door acteur en mediafiguur Walter Baele. Naast hem zetelden onder andere Guillaume Van der Stighelen, Jelle De Beule en de cartoonisten Lectrr en Zaza.

Krabben

Zij duidden 'Scritch Screetch' van Vladimir Stankovski aan als Gouden Hoed 2015. "Een man zit waarschijnlijk al dagen televisie te kijken en hij is zo lui, zo verdwaasd dat hij niet beseft dat hij zijn zetel aan het krabben is, in plaats van zijn rug.

De tweede plaats ging naar de Oostenrijker Klaus Pitter met zijn cartoon "Life Belt". Mark Lynch krijgt voor zijn "Ballerina" de Bronzen Hoed. In 2014 won de cartoonist uit Sydney al de publieksprijs in Knokke-Heist. De Belg Alfons Vos sleepte de prijs van het Davidsfonds in de wacht.

Superhelden

Het 54ste Internationaal Cartoonfestival wordt op 4 juli geopend. Dan zullen de winnaars hun prijs in ontvangst nemen. Aan de Gouden Hoed hangt een geldprijs van 3.500 euro. Het festival loopt tot 13 september en staat dit jaar in het teken van superhelden.

Auteurs: 
Belga