Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Sergio Herman lid van NorthSeaChefs

Sergio Herman lid van NorthSeaChefs

Nieuws
21/02/2018

De chefs willen een duurzaam gebruik van onbekende en onbeminde Noordzeevis die door Belgische vissers werden gevangen, verbteren. Met een nog groter aantal chefs uit zowel horeca, catering en onderwijs wordt een versnelling hoger geschakeld. De vijftig leden vertegenwoordigen klassiek en eigentijds geïnspireerde keukens. Nu kijken NorthSeaChefs voor het eerst over de grens en ze verwelkomen Sergio Herman en Syrco Bakker als Zeeuwse chefs die actief zijn aan de Noordzee.

Zes keer per jaar ontvangen de NorthSeaChefs leden een “blue box” met circa tien kilo aan onbekende vissoorten plus wetenschappelijke informatie waarmee ze in de keuken aan de slag moeten gaan. Hun culinaire resultaten worden nadien verzameld en voor het publiek via de website www.northseachefs.be toepasselijk en kenbaar gemaakt. Doel is daarmee bekendheid en vraag naar respectvol gevangen onbekende vis te vergroten.

NorthSeaChefs is een a-commerciële werkgroep die sinds 2011 onder impuls van chef Filip Claeys (De Jonkman, Brugge) en Rudi Van Beylen (Hof Ten Damme, Kallo) actief is.

Nieuwe leden zijn onder meer :

•    Sergio Herman - AIRrepublic, Pure-C, The Jane

•    Willem Hiele – Willem Hiele

•    Angelo Roseel – La Durée

•    Christophe Snauwaert – Toi, moi et la Mer
 

Auteurs: