Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Schuift heropening horeca op naar midden mei?

Schuift heropening horeca op naar midden mei?

Nieuws
10/04/2021

Het huidige plan was nog steeds om café en restaurants te heropenen begin volgende maand, op 1 mei. Het Overlegcomité komt volgende woensdag opnieuw samen om de coronasituatie te beoordelen. Facon zal daar dus voorstellen de heropening te verleggen naar verder in mei.

Wat met scholen en winkels?

Volgens Facon blijft het de bedoeling leerlingen vanaf 19 april weer fysiek naar school te laten gaan. Alleen voor de tweede en de derde graad van het secundair onderwijs is er nog discussie of toch niet halftijds online moet worden lesgegeven.

De winkels zouden na een paaspauze van een maand op 26 april weer volledig kunnen openen. Het reservatiesysteem zou dan terug in de kast gestopt worden. Kappers en schoonheidssalons zullen mogelijk ook terug aan het werk kunnen.

Door die opeenvolging van versoepelingen is het volgens Facon dus moeilijk om op 1 mei ook de cafés en de restaurants te laten heropstarten. "Epidemiologisch gesproken moeten we een rustperiode van drie weken inlassen na het doorvoeren van versoepelingen, zodat we de impact ervan kunnen inschatten", zegt hij.

Auteurs: 
Belga - Redactie