Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Schooluitstappen weer mogelijk, autocarbedrijven tevreden

Schooluitstappen weer mogelijk, autocarbedrijven tevreden

Nieuws
23/02/2021

Vlaams minister van onderwijs Ben Weyts neemt die beslissing om jongeren weer een extra lichtpuntje te geven, zo zegt hij zelf.

Daguitstappen zijn belangrijk voor het mentale welzijn van de scholieren, die dan eens niet achter hun computer of in de klas moeten zitten. En dat geeft misschien ook wat meer perspectief voor de paasvakantie, al hangt dat nog samen met de evolutie van de besmettingen. Maar een ééndaagse uitstap geeft ook weer wat extra ademruimte aan de autocarbedrijven, want de leerling mogen niet met het openbaar vervoer op uitstap.

Piet Desmet van Mandelcars uit Izegem reageert dan ook opgetogen. 'Leerlingenvervoer is een belangrijk onderdeel in ons bedrijf: zeker dertig tot veertig procent van onze activiteit. Het zijn niet alleen de didactische uitstappen. Het is ook belangrijk dat ze buitenactiviteiten als zwemmen en sporten kunnen uitvoeren. Ondertussen hebben we al telefoons en e-mails ontvangen van onze klanten om offertes te vragen naar bestemmingen die vanaf 15 maart toegankelijk zijn.'

Auteurs: 
Redactie