Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Scholendossier Knokke-Heist: Schoolraad overweegt naar rechtbank te stappen

Scholendossier Knokke-Heist: Schoolraad overweegt naar rechtbank te stappen

Nieuws
15/03/2023

Dit dossier draait helemaal niet om onderwijs maar om immobiliën, aldus nog Vandenbossche. De gemeente is in mei vorig jaar veroordeeld door de Commissie Zorgvuldig bestuur omdat ze het participatiedecreet niet heeft nageleefd.

De gemeente moest namelijk overleg plegen met de scholen, leerkrachten en ouders en deed dat niet. De gemeente ging in beroep maar dat is verworpen. 

"Wij vragen een schadevergoeding"

Vandenbossche: " Wij vragen niet alleen de bevestiging van de genomen beslissing maar ook een zware financiële schadevergoeding voor de wijze waarop het schepencollege vandaag hier handelt. Ik wil ook nog kwijt dat indien men toch een beslissing zou nemen die het gemeentelijk onderwijs overdraagt dat wij ons zullen richten naar de gewone rechtbanken om de nietigheid van die gemeentelijke beslissing te vorderen."

"Kinderen gebruikt als wisselgeld"

Vandenbossche hoopt dat het zover niet komt, maar geeft niet op: "Dat deze gronden worden gerealiseerd voor bouwprojecten stoort ons niet fundamenteel. Maar dat de kinderen schaamteloos worden gebruikt als wisselgeld om dit te realiseren, dat stoort ons zwaar en die schaamteloosheid kan absoluut niet en daartegen blijven we ons verzetten. "

Auteurs: 
Bart Coopman - Nathalie Dewulf