Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Scholen krijgen huursubsidies en creëren extra plaatsen

Scholen krijgen huursubsidies en creëren extra plaatsen

Nieuws
29/03/2019

Dat zorgt voor 687 extra plaatsen in de klas.  Van de 15 goedgekeurde West-Vlaamse projecten zijn er 9 voor het basisonderwijs, 2 voor het secundair onderwijs, 2 voor het buitengewoon basisonderwijs en 1 is een gemengd project (basis, secundair en internaat). In zes gevallen gaat het om het huren van een nieuw schoolgebouw. In drie andere gevallen huurt de school een nieuwe polyvalente zaal.

Voorbeelden

Concreet zal basisschool De Tassche in Ardooie een nieuw schoolgebouw huren voor een periode van 18 jaar en daar jaarlijks 34.000 euro subsidie voor ontvangen. Ze realiseren op die manier 120 extra plaatsen in de klas. De Vrije Basisschool Rodenburg in Kortrijk huurt een voormalig kinderdagverblijf en ontvangt daar jaarlijks 7.000 euro subsidie voor. Het buitengewoon Basisonderwijs Dominiek Savio in Hooglede-Gits huurt modulaire units voor een periode van 6 jaar en realiseert zo 16 bijkomende plaatsen in de klas. Ze krijgen daar jaarlijks 140.000 euro subsidie voor.

Kleuterschool De Vlieger in Wingene laat door de scholengemeenschap een nieuwbouw optrekken en huurt dan het gebouw, danktij de huursubsidies.  De rest past de school en de gemeente Wingene bij.  Er komen drie klassen, een lerarenlokaal, sanitair en ruimte voor buitenschoolse opvang.

Auteurs: