Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Schepenposten verdeeld in Blankenberge

Schepenposten verdeeld in Blankenberge

Nieuws
05/11/2018

Toekomstig Burgemeester Daphné Dumery (N-VA): “In tegenstelling tot voorgaande legislaturen hebben we gekozen voor een logische bundeling van bevoegdheden. Daarnaast hebben we rekening gehouden met de kennis en interessegebieden van de verschillende schepenen. Als Burgemeester neem ik uiteraard alle domeinen die betrekking hebben met veiligheid, zoals politie, brandweer, strandreddingsdienst, … , voor mijn rekening.”

Annie De Pauw (sp.a) wordt als voorzitter van het BCSD (het vroegere OCMW) bevoegd voor alle sociale materies. "Met de inkanteling van het OCMW in de stad is ook hier een mooi logisch pakket gevormd. Waar er vroeger een OCMW-Voorzitter was en iemand anders schepen voor sociale zaken en welzijn, is dit alles nu gebundeld. Neem daar nog eens het woonzorgcentrum, sociaal huis, sociale economie, huis van het kind, werkgelegenheid, jobkracht 10, senioren en zoveel meer bij, dan is duidelijk dat er gekozen is om alles te combineren bij iemand die thuis is in de materie."

De meer ‘technische bevoegdheden’ zitten hoofdzakelijk bij eerste schepen Jurgen Content (sp.a). Stedenbouw, Ruimtelijke Ordening, Openbare Gebouwen, Wonen, Begroting en Financiën, het Autonoom Gemeentebedrijf worden samengevoegd in één pakket. Die bevoegdheden worden verder aangevuld met o.a. Natuur, Milieu en Landbouw, Levensbeschouwingen en de Jeugdherberg De Wullok.

Sandy Buysschaert (CD&V), tweede schepen, wordt verantwoordelijk voor het mobiliteitsvraagstuk. Openbare Werken, Mobiliteit, Parkeerbeleid worden gecombineerd met de Openbare Domeinen, Afvalbeheer en Netheid van de stad. Verder komen ook nog de burgerbevoegdheden zoals Bevolking, Begraafplaatsen en Burgerlijke Stand in de portefeuille van de tweede schepen.

De derde schepen is de 'Cultuur-Schepen'. Alfons Monte (N-VA) wordt verantwoordelijk voor Cultuur, Muziekacademie, de Bib, Belle Epoquecentrum, de Dienst Evenementen, Toerisme en Communicatie.

Nadia Cloetens (N-VA) krijgt als vierde schepen alle bevoegdheden die te maken hebben met Sport, Jeugd en Speelpleinwerking, aangevuld met het Kinderdagverblijf en de Buitenschoolse Kinderopvang. "Op die manier moet er gegarandeerd worden dat het aanbod uitgebreid wordt en afgestemd op elkaar."

En Benny Herpoel (N-VA) wordt de Economie-Schepen. "Met Lokale Economie, Middenstand, Concessies, Strand, Markten en Foren, Carnaval en Halloween bundelen we alles wat economie en onze lokale middenstanders te maken heeft."

Auteurs: 

Volg de Focus en WTV festivalreporter