Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Schepen gechanteerd met naaktfoto's in zomerbar

Schepen gechanteerd met naaktfoto's in zomerbar

Nieuws
09/08/2018

Wat is er gebeurd?

Een anoniem persoon, allicht iemand uit de buurt, heeft het op de zomerbar gemunt en wil dat die de deuren sluit. De man/vrouw slaagde er in om bijna 800 naaktfoto's te maken van een privéfeestje dinsdagavond in zomerbar La Brasa in Langemark-Poelkapelle. De zomerbar was op dat moment gesloten en dus is dit een privé aangelegenheid.

De man of vrouw zegt in een bericht dat hij/zij werd gestoord door te luide muziek en zo bij de bar terecht kwam. De persoon bezorgde al meer dan 150 foto's aan de eigenaar en sponsors van de zomerbar en eist dat tegen donderdagavond alle toekomstige evenementen van de zomerbar worden afgelast:

"Wat we nu vooral willen is dat jullie jullie verantwoordelijkheid nemen en alle events van de zomerbar aflassen, indien dit niet gebeurt krijgt Langemark alvast de warmste zomerbar van België. Wij hoeven jullie niet uit te leggen wat dit met zich zou meebrengen op elk media forum. Ene moment sta je op een sexfeestje, enkele uren later staan uw kinderen/kleinkinderen te springen in de sperma op de gezellige namiddag in de zomerbar."

Ondertussen worden de foto's via sociale media razendsnel verspreid. 

Reactie van schepen Frank Gheeraert

Schepen Gheeaert heeft intussen gereageerd in een persbericht. "Het privéfeest met 20 vrienden vond plaats in aanwezigheid van uitsluitend volwassenen, het was volledig afgesloten van de straatkant zonder mogelijkheid tot inkijk. Bijgevolg zijn hier geen strafbare feiten gepleegd. Wie evenwel strafbare feiten heeft gepleegd is de onbekende die de foto’s heeft genomen. Meer bepaald gaat het hier over de schending van de privacy (voyeurisme), aanranding van de eerbaarheid en poging tot chantage. Hiervoor heeft hij of zij zelfs bijzondere inspanningen moeten leveren om vanuit een maisveld op wel 100 meter van de openbare weg deze foto’s te nemen".

De man heeft intussen klacht ingediend bij politie en de parketmagistraat tegen onbekenden. Aan de politie is gevraagd om onmiddellijk een onderzoek in te stellen.   Volgens hem is er ook geen enkele grond om de events van de zomerbar af te gelasten.

"We laten ons als gemeentebestuur niet opjagen, intimideren noch chanteren en laten het gerecht in deze zijn werk doen. Ik betreur deze persoonlijke aanvallen ten zeerste en vraag de nodige sereniteit, niet in het minst voor mijn kinderen. De komende dagen zal ik in overleg met mijn partij in alle rust kijken hoe ik met deze situatie verder zal omgaan".

Lees ook:

Klacht wegens inbreuk op privacy en chantage

Volgens de eigenaar van de zaak is de zomerbar afgesloten door maisvelden en moet de fotograaf minstens 200 meter door de mais zijn gelopen om de foto's te kunnen maken. Ook hij wil het er niet bij laten, aangezien dit om een privé verjaardagsfeest ging. 

Ook schepen Gheeraert ondernam al stappen. Hij contacteerde de politie. De schepen wil niet voor de camera reageren. 

Auteurs: 
Redactie