Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Schepen duwt lijst concurrent Sandy Evrard

Schepen duwt lijst concurrent Sandy Evrard

Nieuws
15/09/2018

Even zag het er naar uit dat er geen verkiezingen zouden zijn in Mesen. Burgemeester Sandy Evrard had zijn lijst in april in klaar, maar bij concurrent MDM verliep de lijstvorming veel moeilijker. “Uiteindelijk heb ik 9 mensen gevonden, weliswaar uit vijvers van verschillende kleuren. In zo'n kleine stad gaat het niet om partijkleuren, maar wel om meerderheid en oppositie. We gaan voor meer dan een zetel."

MDM, een partij met een CD&V-achtergrond, wordt omgedoopt tot de onafhankelijke lijst RESPECT! Er staan liberalen op de lijst, die zich niet kunnen vinden in het beleid van liberaal burgemeester Evrard. Een van hen is Katelijn Poissonnier, die momenteel als schepen deel uitmaakt van de meerderheid van Evrard. "Ik heb me de afgelopen 6 jaar enorm ingezet voor cultuur, sport, jeugd, feestelijkheden, groenvoorzieningen en personeelszaken. En ik vind dat ik het goed gedaan heb. Met volle overtuiging wil ik verder aan politiek doen, maar niet op de lijst van de burgemeester. Hij beslist helemaal alleen. Er werd geen rekening gehouden met mijn mening en ik kreeg te weinig respect."

Burgemeester Sandy Evrard was niet verrast door de overstap. "Zij was een goede schepen. Ik ga niet met modder gooien, het is haar volste recht om van partij te veranderen."

Auteurs: 
Simon Dekaezemaker
Thijs Pattyn