Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Sander Loones legt eed af als minister van Defensie

Sander Loones legt eed af als minister van Defensie

Nieuws
12/11/2018

De 39-jarige Loones zetelt sinds 2014 in het Europees parlement en is ondervoorzitter van N-VA. Daarvoor was hij al aan de slag bij de N-VA-studiedienst, waar hij vijf jaar geleden nauw betrokken was bij de federale regeringsonderhandelingen. De 39-jarige Sander Loones wordt de jongste minister in de regering-Michel. Enkel staatssecretaris Zuhal Demir is iets jonger.

Loones is afkomstig uit kustgemeente Oostduinkerke, een deel van Koksijde, waar hij nog woont. In oktober trok hij de N-VA-lijst in Koksijde. In het Europees parlement wordt hij opgevolgd door de 28-jarige Ralph Packet uit Tervuren, de vroegere voorzitter van Jong N-VA.

Loones kondigde aan vanmiddag al aan de slag te gaan met enkele briefings. Er ligt volgens hem nog heel wat brood op de plank, ook al zijn de investeringen die voor deze legislatuur reeds voor 80 procent gepland of uitgevoerd. Wat nu nog rest zijn investeringen in de marine en de basissen, voegde hij eraan toe. Ook op ambtenarenzaken is er nog werk, op het vlak van het statuut. "Het voorbereidende werk is gedaan, nu kan ik in nauw overleg met de sociale partners beslissingen nemen", klonk het. "Ik wil werken in dialoog en openheid", aldus de nieuwe minister. Sander Loones erkende dat er gedacht is om de minister van Defensie niet te vervangen voor de rest van de legislatuur, maar hij wees op het grote aantal belangrijke internationale conflicten.

Auteurs: