Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

"Samen slimmer naar het werk" moet files aanpakken

"Samen slimmer naar het werk" moet files aanpakken

Nieuws
13/03/2019

“Het project Samen Slimmer naar het Werk leerde dat het een en-en-verhaal is,” stelt Filip Vanhaverbeke, algemeen directeur van Leiedal. “Ondernemers, lokale overheden en werknemers wachten beslissingen over grote infrastructurele ingrepen en fiscale maatregelen beter niet af om actie te ondernemen. Het mobiliteitslandschap evolueert snel en er verschijnen heel veel nieuwe spelers op het toneel." 

Matthieu Marisse van Voka West-Vlaanderen getuigt over zijn ervaring: “Uit de vele contactmomenten met bedrijven en organisaties bleek dat ze vaak door de bomen het bos niet meer zien. Werkgevers hebben nood aan professionele ondersteuning.” Projectleider Aurelie Van Obbergen van Leiedal vult aan: “Die professionele ondersteuning kan zowel gebeuren met behulp van digitale tools maar evenzeer via een coachingtraject voor bedrijven om hun werknemers te begeleiden richting slimme mobiliteit op maat."

Leiedal en Voka West-Vlaanderen blijven de samenwerking met en tussen bedrijven stimuleren. Zo ondersteunen en faciliteren ze initiatieven zoals die ontstaan op Hoog Kortrijk. Daar ontstaat een dynamiek waarbij ondernemingen mee op de kar springen om hun werknemers beter te informeren over de diverse mobiliteitsalternatieven.

Auteurs: 
Redactie