Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Roofmoordenaar riskeert straf voor drugdeals in gevangenis

Roofmoordenaar riskeert straf voor drugdeals in gevangenis

Nieuws
12/02/2018

Veys werd in 2003 door het Antwerpse hof van assisen tot levenslange opsluiting veroordeeld. De rechter doet op 12 maart uitspraak.

De bal ging aan het rollen door een telefoontap in een ander dossier. Daarin hoorde de politie dat iemand binnen de gevangenis van Brugge sinds een half jaar speed en heroïne verkocht. Eind april 2016 werden in de cel van Igor Veys inderdaad 33 gram speed en een gsm aangetroffen. Tijdens het onderzoek bekende Veys dat hij ongeveer 200 gram speed en heroïne had verkocht. Volgens het openbaar ministerie gaat het in werkelijkheid wellicht om veel grotere hoeveelheden. Bij de drugshandel speelde ook de vriendin van Veys een belangrijke rol. De gedetineerden stortten het geld op haar rekening, waarna ze tijdens het ongestoord bezoek de drugs de gevangenis binnensmokkelde. Ook binnen de gevangenismuren maakte Veys gebruik van twee handlangers.

Igor Veys werd in oktober 2003 samen met Kevin Willemse en Jan Somers tot levenslange opsluiting veroordeeld voor de roofmoord op Gert Van Roy. In de nacht van 18 op 19 juli 2001 hadden Veys en Somers de barman van een golfclub in het Kempense Lille overvallen en ontvoerd. De jonge vader, die nog probeerde te ontsnappen, werd uiteindelijk doodgeschoten in een ondiep kanaal in Brasschaat.

Auteurs: 
Belga