Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Roemeen ook verdacht van foltering en verkrachting

Roemeen ook verdacht van foltering en verkrachting

Nieuws
19/03/2018

Het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge heeft ondertussen bijkomend gevorderd voor onder andere foltering met de dood tot gevolg en verkrachting met de dood tot gevolg. Voor die feiten zou de Roemeen tot 30 jaar opsluiting riskeren.

Wat gebeurde er ook weer in de 'strandmoord'?

Het lichaam van het slachtoffer werd vorig jaar in januari aangetroffen op het strand van Knokke, onder een terras aan de Zeedijk. De autopsie bracht aan het licht dat Sofie Muylle in de loop van de nacht met geweld om het leven was gebracht. Voorlopig blijft het onduidelijk wat haar precies overkomen is tijdens een avondje uit met haar vriend.

In juni werd Alexandru C. in Roemenië opgepakt in het kader van een Europees aanhoudingsbevel. In de maanden voor en na de moord verbleef hij alleszins in Knokke-Heist. Op camerabeelden was te zien hoe de man met de blauwe jas na de feiten urenlang bleef rondhangen in de buurt van het lichaam. Op het lichaam van het slachtoffer werd DNA van de verdachte aangetroffen. Bij een test met de leugendetector bleek C. leugenachtig.

Verklaringen?

In september vorig jaar kwam er al een eerste aanvullende vordering voor verkrachting. Maar nu wordt hij ook verdacht van foltering met de dood tot gevolg, verkrachting met de dood tot gevolg, aanranding met de dood tot gevolg en verkrachting met foltering. Voor de eerste drie bijkomende kwalificaties zou de Roemeen 20 tot 30 jaar opsluiting riskeren.

Wellicht hebben de aanvullende vorderingen te maken met de verklaringen van de verdachte zelf, maar inhoudelijk wil het parket daar niet op reageren. Alexandru C. blijft ontkennen dat hij Sofie Muylle van het leven heeft beroofd. De raadkamer in Brugge beslist morgenochtend over de verdere aanhouding van de verdachte.

Lees ook:

Dossier moord op Sofie Muylle

Auteurs: 
Belga