Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Riviercontract voor de Heulebeek in de maak

Riviercontract voor de Heulebeek in de maak

Nieuws
06/02/2020

Met dit project zoeken de inwoners van Kortrijk, Kuurne, Ledegem, Moorslede, Wevelgem en Zonnebeke en alle andere betrokkenen een jaar lang hoe problemen rond waterkwaliteit, droogte en overstromingen kunnen aangepakt worden.  Het is de bedoeling dat hun engagementen over een jaar vastgelegd zullen worden in een riviercontract met concrete oplossingen.  Alle partijen hebben daarover vandaag een charter ondertekend.

De partners zijn de Vlaamse Milieumaatschappij, de gemeenten Kortrijk, Kuurne, Ledegem, Moorslede, Wevelgem en Zonnebeke, Leiedal, de West-Vlaamse Intercommunale, Departement Landbouw & Visserij, Natuur.Koepel Zuid-West-Vlaanderen en de provincie West-Vlaanderen.

Deelnemen

Wie wil weten hoe groot de overstromingskans is en hoe de kans stijgt door de klimaatverandering, kan de test doen op Heulebeek.riviercontract.be. Iedereen is ook welkom op de Heulebeekfora om samen met de andere stakeholders te onderzoeken wat ze belangrijk vinden en wat mogelijke acties zijn. Maatregelen en oplossingen moeten gedragen en uitgevoerd worden door alle betrokken burgers, bedrijven, verenigingen.

Fora

De Heulebeekfora (steeds van 20.00u tot 23.00u, onthaal om 19.30u) vinden plaats op: maandag 2 maart in OC de Vonke, Lagaeplein Kortrijk (samen met gemeente Kuurne) woensdag 4 maart in De Linie, Iepersestraat Moorslede (samen met gemeente Zonnebeke) en maandag 23 maart in OC De Stekke in Moorsele op het Sint-Maartensplein (samen met gemeente Ledegem)

Bekijk ook:

 

Auteurs: 
Redactie