Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Ring Poperinge stukje doorgetrokken

Ring Poperinge stukje doorgetrokken

Nieuws
15/04/2014

De Ring is met 1,2 km doorgetrokken met een fietspad erlangs en ook met fietsveilige rotondes. Het nieuwe stuk Poperingse Ring zal de bereikbaarheid van de wijken, de bedrijven en de Lovie verbeteren.

Belangrijk

Dit stuk Ring is belangrijk voor Poperinge. Sinds 1976 is er op aangedrongen. Tussen de Veurnestraat en de Krombeekseweg ligt een nieuwe weg met fietspad. Het verkeer hoeft niet langer door de smalle bebouwde Sint Bertinusstraat. Er zijn twee rotondes die de nieuwe weg ook voor fietsers vlot en veilig toegankelijk maken. De Noordlaan is een meerwaarde voor de aanpalende wijken, de bedrijven in de omgeving, voor de Lovie en voor Krombeke. In de Krombeekseweg zal de verkeersdruk gevoelig verminderen.

Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Hilde Crevits : “De vernieuwde Ring zal bijdragen tot een betere mobiliteit, meer verkeersveiligheid en een verhoogde leefbaarheid van Poperinge. Wijken, bedrijven en De Lovie zijn beter bereikbaar. Dit dossier is 35 jaar oud en nu is de nieuwe weg een feit. Een belangrijke realisatie voor Poperinge en de Westhoek.”

Nog niet volledig dicht

Burgemeester Christof Dejaeger drong fel aan op de volledige afwerking van de ring. "Er resten ons nog 800 meter om de ring dicht te maken", vertelde hij de minister. Crevits had wel oren naar de vraag van de burgemeester en beloofde de mogelijkheden te bekijken.

Auteurs: