Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Rien Deleu uit Torhout is Beste Boekenmeester

Rien Deleu uit Torhout is Beste Boekenmeester

Nieuws
03/06/2020

De boekenmeester krijgt een pakket met 100 boeken. De prijs voor de Beste Boekenmeester / Boekenjuf wil waardering schenken aan leerkrachten die een concrete en dagelijkse inzet aan de dag leggen voor leesbevordering en het werken met kinderboeken in de klas. Het is een initiatief van van GroKi (Groep Kinderboekenuitgevers) en wordt georganiseerd door GAU (Groep Algemene Uitgevers) en CANON Cultuurcel, in samenwerking met Boek.be en Klasse.

86 boekenjuffen en -meesters werden aangemeld door leerlingen, ouders, collega’s. Op basis van de motivaties van de inzendingen koos de jury bij een eerste selectie zeven scholen uit. Zij kregen een werkbezoek waarin ze hun activiteiten konden toelichten. Uit deze groep kwamen drie laureaten.

Rien Deleu “Schermen krijgen meer marktaandeel in de vrijetijdsbesteding van kinderen. Ik vind dat we fel tegengas moeten geven. We zijn het als leraar verplicht om aan kinderen duidelijk te maken dat je helemaal kan opgaan in een verhaal en dat als een filmpje in je hoofd kan zien, zonder dat daar een schermpje bij nodig is".

Auteurs: 
Redactie