Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Recordopkomst voor Ieperfest

Recordopkomst voor Ieperfest

Nieuws
11/08/2014

Met maar liefst 13.000 festivalgangers werd het record van 2012 (12.000 op de 20ste editie) overtroffen. Dat komt vooral door de zeer goede voorverkoop. Met mooi zomerweer zouden er vermoedelijk nog een pak meer mensen op af zijn gekomen.

De eerste twee festivaldagen  zijn droog verlopen. Alleen had het in de nacht van vrijdag op zaterdag fel geregend, waardoor delen van de parking in een modderpoel herschapen waren. Daarop besliste de politie om de Poperingseweg tussen de brug van de expressweg en de Adriaansensweg voor doorgaand verkeer af te sluiten, zodat daar op de weg geparkeerd kon worden. Zondag was dan weer een regendag met veel wind. De organisatoren probeerden met heel wat stro het binnenplein vóór het hoofdpodium toch begaanbaar te houden, wat grotendeels ook lukte.

Zondag werden dan maatregelen genomen om het onweer aan te kunnen. Het hoofdpodium werd voor enkele namiddagconcerten gesloten: die concerten werden ingepast in het programma van de Marquee. Ook werden de nooduitgangen vrijgemaakt en werden alle zeilen, ook aan de afsluitingen, weggenomen.

Maar al bij al is alles vlot verlopen, al is het volgens organisator Davy Bauwen natuurlijk wel aangenamer als het mooi weer is. Ieperfest is het grootste hardcorefestival van Europa. Het festival heeft een grote uitstraling en lokte vorig weekend dan ook weer veel internationale bezoekers uit heel wat Europese landen. En zelfs uit Australië en Amerika. Een natte, modderige maar erg geslaagde editie!
 

Auteurs: 
Piet Lesage