Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Reconstructie van moord in Oostende goed verlopen

Reconstructie van moord in Oostende goed verlopen

Nieuws
24/09/2020

De bal ging op 9 maart aan het rollen met de verdwijning van Emmy G. (67) uit Oostende. In het onderzoek naar die onrustwekkende verdwijning kwam een bewoner van hetzelfde gebouw in de Voorhavenlaan als mogelijke betrokkene in het vizier van de speurders. In het appartement van de 38-jarige man werden sporen van bloed en geweld aangetroffen.

Op woensdag 11 maart bevestigde het parket dat het vermiste slachtoffer met geweld om het leven werd gebracht. Bovendien bleek dat de verdachte ondertussen zijn betrokkenheid bij de feiten had bekend. Zijn motief blijft momenteel echter onduidelijk. Na de feiten sneed A. het lichaam van het slachtoffer in stukken. Tijdens een zoekactie werden op 12 maart inderdaad stoffelijke resten van het slachtoffer aangetroffen in de Spuikom, vlakbij de plaats van de feiten. De volgende dagen leverden bijkomende zoekacties niets meer op.

De verdachte zou met psychische problemen kampen en verklaarde ook zelf dat hij ziek is. De bevindingen van de gerechtspsychiater zullen wellicht dus cruciaal worden. Voorlopig is er nog geen duidelijkheid over de toerekeningsvatbaarheid van de man.

Zoals gebruikelijk bij moorddossiers werd woensdag een reconstructie van de feiten gehouden. Khaldoon A. moest in aanwezigheid van de onderzoeksrechter, speurders, advocaten, gerechtsdeskundigen en burgerlijke partijen tonen hoe alles zich volgens hem heeft afgespeeld. Over het precieze verloop van de wedersamenstelling kan het parket niets kwijt. "De reconstructie is goed en sereen verlopen", klinkt het

BEKIJK OOK:

 

Auteurs: 
Belga