Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Reconstructie van dodelijke schietpartij na drugsdeal

Reconstructie van dodelijke schietpartij na drugsdeal

Nieuws
07/05/2020

De vier afnemers zouden geprobeerd hebben de drugs van de dealer uit Roeselare te bemachtigen zonder te betalen, een zogenoemde ripdeal. De leverancier rook onraad en trok uiteindelijk een wapen waarbij hij een man van 19 uit Menen doodschoot. 

Om half drie startte de reconstructie van de schietpartij in de buurt van het Geitepark in Roeselare. Alle verdachten worden op een verschillend tijdstip ter plekke gebracht.

Met stand-ins moeten ze tonen wat hun rol was in de schietpartij van 25 februari. Een Franse drugsdealer van 20 uit Roeselare schoot toen rond negen uur ‘s avonds een jongeman van 19 uit Menen dood. Die laatste was samen met zijn vrienden, een minderjarige uit Kortrijk en twee mannen van 20 uit Roeselare en Brugge hiernaartoe gekomen, wellicht met het plan om de dealer drugs afhandig te maken.

    Politie zet drone in

    De politie zet bij de reconstructie ook een drone in. Tientallen gezinnen die in de buurt monen, mogen hun huis niet betreden of verlaten tot vanavond. Ook parkeren of pakjes aan huis laten leveren is niet mogelijk. 

    Bekijk ook

    Auteurs: 
    Redactie