Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Reconstructie oudermoord Bredene

Reconstructie oudermoord Bredene

Nieuws
13/11/2019

De bal ging aan het rollen toen de bejaarde vrouw uit Bredene haar identiteitskaart maar niet kwam vernieuwen. Verder onderzoek wees uit dat ze al sinds midden 2017 geen teken van leven meer had gegeven. Haar zoon bleef in die periode wel gewoon haar pensioen van ongeveer 1.500 euro per maand opstrijken. De man zit sinds half mei in voorhechtenis op verdenking van gijzeling, informaticabedrog en oplichting. (lees verder onder de foto)

Moeder geslagen

In eerste instantie beweerde de Bredenaar dat zijn moeder na een ruzie met de noorderzon verdwenen was. Tijdens een nieuw verhoor bekende hij toch dat hij zijn moeder geslagen heeft, waardoor ze zou gevallen zijn. Volgens de verdachte zou die fatale discussie zich op 14 of 21 september 2017 afgespeeld hebben. De volgende ochtend ging hij het lichaam in Oostende begraven in de duinen, waar het op maandagavond 27 mei werd teruggevonden. Naar aanleiding van die bekentenissen werd de Bredenaar door de onderzoeksrechter ook aangehouden op verdenking van oudermoord.

De reconstructie vanmorgen kan belangrijk zijn om te achterhalen wat er in het huis in Bredene precies gebeurd is. Ook in de duinen zal de verdachte moeten tonen hoe alles zich volgens hem heeft afgespeeld. (lees verder onder de video)

Na Bredene ging het naar de duinen in Oostende, op de Oosteroever. Daar moest de Bredenaar tonen hoe hij zijn eigen moeder in de duinen begroef.

 

Lees ook:

Auteurs: