Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Publieke diensten Vleteren verhuizen naar de Sceure

Publieke diensten Vleteren verhuizen naar de Sceure

Nieuws
17/05/2021

Op het gelijkvloers worden alle onthaaldiensten samengebracht: het loket en de dienst Burgerzaken & Bevolking, het secretariaat van gemeente en OCMW, de sociale dienst en het Huis van het Kind en de Dorpsdienst NestorPlus. Via de ingang vooraan het gebouw vind je de dienst Vrije Tijd: Cultuur & Toerisme, Jeugd & Sport en Zaalbeheer.

Op de 1ste verdieping bevinden zich de dienst Ruimte & Omgeving en verdere interne diensten. Net als de Raadzaal – Trouwzaal, waar huwelijken voortaan worden voltrokken met zicht op de De Meestersmolen. De lokale politie beschikt over een kantoor- en verhoorruimte op het gelijkvloers. De politie droeg bij in de investeringskost en betaalt een jaarlijkse huurvergoeding voor het gebruik van hun lokalen.

Ontmoetingsfunctie

De bib Oostvleteren en het Archief hadden al sinds half februari 2020 hun nieuwe onderkomen in de recente aanbouw aan de Sceure. Via de centrale ingang kant parking krijgen deze diensten nu ook een volwaardige inkom. De Sceure wordt dus het centraal administratief centrum van de gemeente, maar behoudt daarnaast ook zeker zijn ontmoetingsfunctie: verenigingen en particulieren kunnen nog steeds terecht in de Grote en Kleine zaal voor activiteiten, feestjes, vergaderingen. Ook de Harmonie en de KLJ blijven hun vast onderkomen hebben in de Sceure.

Het gemeentehuis in de Kasteelstraat zal worden verkocht. De procedure hiervoor wordt in de tweede helft van dit jaar opgestart.