Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Provinciebestuur investeert 2,8 miljoen euro in Vrijbosroute

Provinciebestuur investeert 2,8 miljoen euro in Vrijbosroute

Nieuws
27/03/2019

Die ligt tussen Ieper en Langemark. Met de aanleg wil de provincie meer mensen aanzetten om voor de dagelijkse verplaatsingen naar school of werk wat vaker de wagen aan de kant te laten en te kiezen voor de (elektrische) fiets. Gedeputeerde voor mobiliteit Jurgen Vanlerberghe: “Het totale traject is 8,3 kilometer lang. We ramen de totale investering op maar liefst 2,85 miljoen euro.

Het eerste stuk tussen de Noordhofweg in Ieper en het Ieperleekanaal wordt aangelegd in halfverharding op een breedte van 2,7 meter. Vanaf het Ieperleekanaal tot aan de Hooyaardstraat in Langemark komt er vervolgens een 2,5 meter breed dubbelrichtingsfietspad in asfalt. Daarnaast worden de bruggen over de Martjesvaart in Langemark en het Ieperleekanaal in Boezinge gerenoveerd en verstevigd.

Er komen ook enkele beveiligde fietsoversteken. Voor de werken is een uitvoeringstermijn van 190 werkdagen voorzien. Als de aanbestedingsprocedure vlot verloopt, dan kunnen de werken in het najaar van dit jaar van start gaan.

Auteurs: