Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Provincie maakt programma GoneWest 2015 bekend

Provincie maakt programma GoneWest 2015 bekend

Nieuws
04/03/2015

Dat maakte gedeputeerde voor Cultuur Myriam Vanlerberghe vandaag bekend in Brugge. Net zoals vorig jaar opent GoneWest met een groots participatief evenement. Toen was dat Lichtfront, nu wordt dat Woordfront, op zaterdag 18 april in Tielt. Vier keer 1.150 deelnemers, wat symbool staat voor de 1.150 slachtoffers van de eerste gasaanval, zullen  vier emoties uitdrukken met woorden van Saskia De Coster, ondersteund met muziek van Inne Eysermans (Amatorski).

Last Post

Het tweede massa-evenement wordt de 30.000ste Last Post Ceremony onder de titel "Ode aan de Ode" met Wim Opbrouck als intendant. Op 9 juli zal er dan een speciale herdenkingsceremonie georganiseerd worden, die wereldwijd in verschillende brandweerkazernes navolging zal krijgen.

Kleinere projecten

Naast die tweede grootse projecten zijn er nog een zestigtal kleinere projecten. Zo mag Zonnebeke op en rond Anzac Day The Veils, Daniel Lanois en Gurrumul verwelkomen.  Tom Lanoye en Erwin Mortier werkten monologen uit, Golden Globe-winnaar Johan Johansson komt voor Festival van Vlaanderen op 9 mei naar Kortrijk en artistiek leider van het Ballet van Vlaanderen Sidi Larbi Cherkaoui brengt de dansvoorstelling "Babel (WORDS)" naar Ieper van 22 tot 25 mei. Jef Neve mag het jaar afsluiten als curator van een pianofestival in Poperinge naar aanleiding van 100 jaar Talbot House.

Auteurs: 
Belga