Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Provincie bekommerd om toekomst 140 personeelsleden

Provincie bekommerd om toekomst 140 personeelsleden

Nieuws
25/09/2014

En dat door de besparingsplannen van de Vlaamse Regering.

Dat zei eerste gedeputeerde Guido Decorte net voor de eerste provincieraad na het zomerreces. "Wat er ook gebeurt, we gaan keihard vechten voor onze mensen", aldus Decorte. In de plannen van de Vlaamse Regering staat dat de provincies flink afgeroomd zullen worden. Zo zal de bijdrage uit het provinciefonds, nog steeds goed voor 6 miljoen euro, vanaf 2015 wegvallen en ziet West-Vlaanderen zijn grootste geldbron, de provinciale opcentiemen op onroerende voorheffing, in Vlaamse handen vallen.

Huiswerk

West-Vlaanderen heeft rond die plannen zijn bekommernissen geuit, en helemaal bovenaan staat de toekomst van de personeelsleden. Het gaat om 140 mensen die werken in de diensten Welzijn, Cultuur en Sport. Alle persoonsgebonden materies waarin de provincie niet meer mag tussen komen. De provincie hoopt vurig dat er snel duidelijkheid komt. Daarnaast vraagt West-Vlaanderen een duidelijke timing en overgangsmaatregelen. "Het huiswerk van vorig jaar, met onder meer onze Impulsprogramma's, mogen we al overboord gooien", aldus Decorte.

De gedeputeerde gaf ook een uitvoerige lijst met zaken die klaarheid nodig hebben om de continuïteit te verzekeren. Zo geeft hij de Intercommunale Kustreddingsdiensten, de West-Vlaamse MUG-helikopter, museumwerkingen als Mu.ZEE en uiteraard ook het provinciale herinneringsprogramma rond WOI GoneWest als prangende voorbeelden. "We hopen tegen eind oktober van de minister van Binnenlandse Bestuur Liesbeth Homans (N-VA) te horen waar we aan toe zijn", besluit Decorte.