Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Prijzen met 52% gestegen: Wingene moet plannen voor Keizerspark bijsturen

Prijzen met 52% gestegen: Wingene moet plannen voor Keizerspark bijsturen

Nieuws
31/01/2023

Zo wordt bijvoorbeeld voor de theaterzaal gekozen voor een uitschuifbare tribune in plaats van een vaste tribune. Ook een nieuwe bibliotheek krijgt een plek in het vrijetijdscentrum. In de deelgemeente zal opnieuw ingezet worden op uitleenposten.

De dure renovatie van het parochiaal centrum gaat niet door. Het gebouw wordt gesloopt en er wordt onderzocht welke functies uit het parochiaal centrum als nieuwbouw in het vrijetijdscentrum geïntegreerd kunnen worden. Ook de vergroening van de omgeving en het uitvoeren van noodzakelijke werken aan het gemeentehuis worden meegenomen in dit scenario.

Prijzen met de helft gestegen

Op 28 februari 2022 keurde de gemeenteraad het bestek tot aanstelling van een aannemer goed. Het was afwachten wat de impact van de coronacrisis en vooral de gestegen bouwkosten ging zijn op dit project. De bezorgdheid die er toen al was, bleek terecht. Eind mei werden de offertes ontvangen voor de eerste loten van het project. De prijzen bleken 52% hoger te zijn dan oorspronkelijk geraamd. Het college van burgemeester en schepenen besliste eind september 2022 dan ook om het project niet te gunnen en alternatieve scenario’s te onderzoeken.

Burgemeester Lieven Huys: “Meerdere alternatieve scenario’s zijn onder de loep genomen, vasthouden aan de oorspronkelijk opzet is niet realistisch. Een aangepast ontwerp voor het vrijetijdscentrum, met een nieuwe bibliotheek én multifunctionele ruimtes lijkt ons de beste keuze. Binnen het beschikbare budget zal ook gewerkt kunnen worden aan de omgevingsaanleg en noodzakelijk werken aan het gemeentehuis.”

Bekijk ook:

Auteurs: