Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Poperinge deelt speelgoedpremies uit

Poperinge deelt speelgoedpremies uit

Nieuws
04/12/2017

"Alle initiatieven die erkend zijn door Kind & Gezin en die een aanvraag indienden, krijgen in de loop van december een bedrag terugbetaald voor de investeringen die ze het voorbije jaar deden in speelgoed of didactisch materiaal", zegt schepen van sociale zaken Loes Vandromme. "Hiermee willen we het belang van kinderopvang erkennen en mee aan de kar trekken voor een goed en sterk verankerd pedagogisch klimaat. Want Poperinge, als kindvriendelijke gemeente, wil voor elk kind een kindvriendelijke en uitdagende plek helpen creëren."

Opvanginitiatieven die tot 18 kinderen opvangen kunnen de helft van het geïnvesteerde speelgoedbedrag terugkrijgen, met een maximum van 240 euro. Opvanginitiatieven die tot 8 kinderen opvangen krijgen ook de helft van het geïnvesteerde speelgoedbedrag terug, maar dan met een maximum van 120 euro.

Schepen Vandromme: "In totaal hebben 15 opvanginitiatieven een aanvraag ingediend voor een totaal aankoopbedrag van 3.798 euro. De stad betaalt hen in totaal 1.589 euro terug."

Auteurs: