Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Politiezones kust vragen om meer personeel tijdens zomer

Politiezones kust vragen om meer personeel tijdens zomer

Nieuws
13/07/2019

"Tijdens de zomer rukken we 5 keer meer uit en hebben we 3 keer meer interventies", zegt Nicholas Paelinck, korpschef van politiezone Westkust én voorzitter van de Vaste Commissie van de Lokale Politie voor de kust. "Elke politiezone krijgt daarvoor slechts 2 man extra."

14 extra agenten

De 7 betrokken politiezones zijn politiezone Blankenberge/Zuienkerke, politiezone Brugge, politiezone Damme/Knokke-Heist, politiezone Oostende, politiezone Bredene/De Haan, politiezone Middelkerke en politiezone Westkust. Samen krijgen de politiezones 14 extra agenten, wat veel te weinig is volgens Paelinck.

Noodgedwongen moeten de politiezones dus versterking van andere zones vragen of rustdagen en verloven beperken. "Dat is een zware belasting op de politiemensen langs de kust", aldus Paelinck.

Federale politie springt bij

Ontslagnemend minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem (CD&V) reageert dat hij bewust is van die extra belasting op de politiezones, maar zegt ook dat er verschillende maatregelen genomen zijn. Zo zet de federale politie tijdelijk meer agenten in voor het interventiekorps West-Vlaanderen.