Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Politievakbonden voeren actie in Oudenburg: "misnoegd over afgesprongen loonakkoord"

Politievakbonden voeren actie in Oudenburg: "misnoegd over afgesprongen loonakkoord"

Nieuws
13/02/2023

De politievakbonden zijn misnoegd over het afspringen van het onderhandelde loonakkoord, enkele maanden geleden. De vakbonden eisen een beter loonakkoord en betere pensioenregeling.

Verdere acties

"De eerdere uitlatingen van Lachaert over de vakbondsacties zijn weinig constructief en sterken ons in de overtuiging om verdere acties te voeren", klinkt het.

In november had Egbert Lachaert - na het overlijden van een politieagent in Schaarbeek tijdens een interventie - een Tweet geplaatst waarin hij sprak over een "persoonlijke hetze" tegenover minister van Justitie Vincent Van Quickenborne en waarin hij vroeg om het "ajb beschaafd" te houden. Aanleiding was de oproep van de politievakbonden aan de Justitieminister om een stap op zij te doen.

Om 20 uur komt de voorzitter langs in Café Jerre in Oudenburg voor zijn programma Vragenvuur. Daarin gaat hij in gesprek met mensen over de toekomst van de democratie.

Enkele weken geleden voerden de politievakbonden ook al actie aan het Stadhuis van Kortrijk. Toen waren zo'n 100 politiemensen aanwezig.

Auteurs: 
Kjenta Vangampelaere