Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Politie waarschuwt nadat vrouw voor 2000 euro is opgelicht: let op voor phishing

Politie waarschuwt nadat vrouw voor 2000 euro is opgelicht: let op voor phishing

Nieuws
12/01/2021

Achter het bericht zitten internetcriminelen die hun slachtoffers financieel oplichten door hun bankgegevens te stelen en geld over te schrijven.

Voor bijna 2000 euro opgelicht

Eén van de slachtoffers, een vrouw van 44 uit Kortrijk, kreeg vorige week vrijdag een sms-bericht, zogezegd van haar bankinstelling Argenta. De bank liet in de sms weten dat de vrouw de bijgevoegde link moest openen om zo een blokkering van haar internetbankieren te voorkomen. Het slachtoffer opende de link en kwam zo op de valse website van Argenta terecht. Daar deed ze verschillende verrichtingen met haar bankkaart en kaartlezer. (lees verder onder de foto)

Gelukkig kreeg de vrouw op dat moment via een e-mail de melding dat er een andere smartphone connectie probeerde te maken met haar bankapp-account. Daardoor was het slachtoffer op haar hoede en werd ze achterdochtig. Ze checkte haar rekening en stelde vast dat er 3.500 euro van haar spaar-  naar haar zichtrekening was overgeschreven en dat er van daaruit al 2 betalingen voor een totaal van bijna 2.000 euro werden uitgevoerd naar een rekening in Singapore. Meteen daarna blokkeerde het slachtoffer haar bankkaarten waardoor verdere transacties niet meer mogelijk waren.

De politie vraagt daarom dat als je een dergelijke sms krijgt met een link, om niet op de link te klikken. Want een bankinstelling vraagt nooit om persoonlijke gegevens via sms door te geven. 

 

Auteurs: 
Redactie

Ontvang nu pushberichten met West-Vlaams nieuws rechtstreeks in je Facebook inbox