Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Politie takelt 31 voertuigen voor onterecht parkeren gehandicaptenplaats

Politie takelt 31 voertuigen voor onterecht parkeren gehandicaptenplaats

Nieuws
16/11/2020

Bij de meeste inbreuken werd gebruik gemaakt van een valse of ongeldige gehandicaptenkaart. De verkeersdienst van de lokale politiezone Westkust controleert altijd intensief op het onterecht parkeren op plaatsen voor personen met een handicap.

Alleen al tijdens de herfstvakantie werden op die manier 32 inbreuken vastgesteld. Het gaat om drie Fransen en 29 Belgen, van wie één iemand die aan de Westkust woont.

Dure zaak

In totaal liet de politie ook 31 wagens takelen. De takelkosten zijn afhankelijk van het type voertuig, maar kunnen oplopen tot 265 euro. Op basis van de omstandigheden wordt elke zaak afzonderlijk beoordeeld door het parket. Dat zal in sommige gevallen leiden tot een minnelijke schikking van minstens 116 euro.

"Bij het gebruik van een kaart van een overleden persoon bijvoorbeeld, dagvaarden ze steeds de dader en wordt een onmiddellijke intrekking van het rijbewijs voor de duur van minstens 15 dagen gevorderd", meldt de politie in een persbericht.

Bij de meeste inbreuken is er sprake van een ongeldige kaart. Dat kan gaan om de kaart van een overledene, maar ook om ronduit nagemaakte kaarten of duplicaten. Op basis van het kaartnummer kan de politie via de app 'Handi2Park' gemakkelijk achterhalen of de kaart in kwestie nog geldig is.

Auteurs: 
Belga

Ontvang nu pushberichten met West-Vlaams nieuws rechtstreeks in je Facebook inbox