Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Politie geeft beelden vrij van brutale overval

Politie geeft beelden vrij van brutale overval

Nieuws
30/01/2019

Op 13 november werden juwelier Ronny Haesevoets en zijn vrouw Régine Libeert thuis brutaal overvallen door drie gewapende mannen. Ze sloten de vrouw op in de koffer van haar auto en dwongen de juwelier om naar zijn zaak in de Stormestraat in Waregem te gaan en er alle alarmen uit te zetten. Ze dreigden ermee zijn hele familie uit te moorden als hij niet meewerkte. Het trio roofde letterlijk de hele zaak leeg.

Gouden tip = 250.000 euro

De overvallers dwongen de juwelier ook om de kluis met tijdslot te openen. Ze namen alle tijd om de juwelen, diamanten en horloges weg te stoppen. Daarna overgoten ze de man met ammoniak en dreigden ermee hem in brand te steken. Uiteindelijk sloten de overvallers de juwelier op en vertrokken ze met gierende banden. De vrouw had zich intussen kunnen bevrijden en verwittigde de politie.

Die is nu op zoek naar getuigen, onder meer naar een man die tijdens de feiten voorbijwandelt, en ook naar de chauffeur van een witte bestelwagen die zich voor de auto van de overvallers parkeert.

Wie een gouden tip geeft die leidt naar de daders en/of de buit, krijgt van de verzekeringsmaatschappij 250.000 euro. Wie tips heeft kan contact opnemen met de federale politie op 0800/30.300 of via mail opsporingen@police.belgium.be

Persoonsbeschrijving dader 1

Persoonsbeschrijving dader 2

Persoonsbeschrijving dader 3

Beschrijving vluchtwagen

 

Auteurs: