Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Plopsaland & Bellewaerde starten met nog minder bezoekers

Plopsaland & Bellewaerde starten met nog minder bezoekers

Nieuws
25/06/2020

Pretparken hadden in hun protocol met maatregelen al beslist om met een maximumcapaciteit te werken maar omdat er geen testweekends zullen zijn, zullen pretparken vanaf 1 juli proefdraaien met een nog lagere capaciteit.

De pretparken zijn blij dat ze vanaf 1 juli mogen heropenen, al blijven ze toch met een wrang gevoel zitten. "Wij waren op 8 juni al klaar om te heropenen. Ons protocol met veiligheidsvoorschriften was klaar en iedereen was voorbereid. Het feit dat dierenparken open konden gaan en wij niet, blijft zuur", vertelt woordvoerder van Bellewaerde Filip Van Dorpe.

(lees verder onder de foto)

Geen testweekend

Ook de gevraagde testweekends of testmomenten zullen er hoogstwaarschijnlijk niet meer komen. "Het is wat laat om dat voor dit weekend nog te organiseren. We zullen onze proefmomenten dus vanaf 1 juli moeten houden", zegt CEO van de Plopsa Group Steve Van den Kerkhof. Ook in Bellewaerde zal de capaciteit de eerste week van juli een pak lager liggen. "We gingen normaal een capaciteit van 5.000 bezoekers hanteren maar we starten op 1 juli met 1.500 bezoekers en bouwen dan verder op."

Pretparken hebben intussen circulatieplannen, afstandsmarkeringen, dispensers met ontsmettingsmiddel en een online ticketsysteem voorzien en raden mensen aan een mondmasker te dragen. "Maar op concrete richtlijnen van de overheid is het nog steeds wachten", aldus Van den Kerkhof.

Auteurs: 
Belga