Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Pleziervaart opnieuw toegelaten

Pleziervaart opnieuw toegelaten

Nieuws
30/05/2020

"Onze waterwegen hebben ook tijdens de coronaperiode hun economische functie ten volle blijven vervullen. Naast de beroepsvaart krijgt nu ook de recreatieve vaart weer ruimte op het water, wat tegemoet komt aan de verzuchtingen van de sector", aldus minister Peeters. 

In Wallonië was de recreatieve vaart al enkele weken mogelijk. Dat het nu pas bij ons mag heeft vooral met de sluizen en de aanhoudende droogte te maken. Vooral de vele sluizen spelen de recreanten parten. Daarom moeten alle vaartuigen aan de sluizen blokvaren.

Social distancing

De recreatieve vaart moet wel altijd de nodige maatregelen nemen om de naleving van de regels van social distancing te garanderen, in het bijzonder het behoud van minstens 1,5 m afstand tussen elke persoon, behalve tussen personen die onder hetzelfde dak wonen.

Een aantal activiteiten blijven nog niet toegelaten, met name vaartochten met schipper, evenementen, groepsactiviteiten (uitgezonderd regelmatige trainingen en lessen), wedstrijden en competities. Ook reizen vanuit of naar het buitenland of door buitenlandse wateren kunnen niet.

Auteurs: 
Bernard Vanneuville
Redactie
Belga