Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Phillip Van den Bossche stapt op bij Mu.ZEE

Phillip Van den Bossche stapt op bij Mu.ZEE

Nieuws
20/03/2019

“Mu.ZEE is de afgelopen twaalf jaar een breed geapprecieerd museum met internationale uitstraling geworden. Het is een goed moment om de fakkel door te geven.”

Phillip Van den Bossche leidde sinds maart 2007 Mu.ZEE, na de pensionering van ereconservator Willy Van den Bussche van het PMMK in januari 2007. Hij begeleidde het integratieproject van het Museum van Schone Kunsten van de stad Oostende met het PMMK. Het nieuwe fusiemuseum kreeg de naam Kunstmuseum aan Zee, later omgedoopt tot Mu.ZEE. De instelling werd toen beheerd door de provincie West-Vlaanderen en de stad Oostende. Na de interne staatshervorming nam Vlaanderen in 2018 de rol van de Provincie over en beheert samen met de Stad het enige erkende kunstmuseum aan de Vlaamse Noordzeekust.

Publiekstrekkers

Phillip Van den Bossche realiseerde als curator een groot aantal tentoonstellingen en publiekstrekkers, onder meer Jean Brusselmans, Lucy McKenzie, Sammy Baloji, Lili Dujourie, Saddie Choua, Richard Tuttle en Eric van Hove, en richtte twee bijzondere museumvleugels in om de grote Oostendse meesters te eren: James Ensor, Léon Spilliaert en Raoul Servais. Van den Bossche was eveneens curator van drie edities van Beaufort ( 2009, 2012 en 2015) en de eerste Oostendse Triënnale, De Zee, hommage Jan Hoet.

Bart Plasschaert, schepen van cultuur van de stad Oostende en bestuurslid van vzw Mu.ZEE, apprecieert de inzet van Phillip Van den Bossche voor het Oostendse cultuurleven: "De directeur-conservator heeft een innoverende kijk op de taken en functies van een museum. Hij schakelde zich ook in op het grotere cultuurverhaal dat we met de Oostendse cultuurpartners willen brengen."

Kristof Janssens, voorzitter van vzw Mu.ZEE: "Ik wens Phillip Van den Bossche succes bij de nieuwe uitdagingen. Een managementteam zal zorgen voor continuïteit in de museumwerking. Bart Plasschaert zal, als bestuurslid van vzw Mu.ZEE, tijdelijk de functionele leiding waarnemen vanaf 20 maart 2019 in samenwerking met dit managementteam en de voorzitter van vzw Mu.ZEE."

Auteurs: