Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Personeel Bombardier naar huis

Personeel Bombardier naar huis

Nieuws
28/03/2018

Deze morgen was er overleg tussen de vakbonden en de directie. Na de middag spraken directie en vakbonden dan het personeel toe. Het personeel en de vakbonden zijn vooral ontgoocheld dat er nog geen beslissing is genomen. De vakbonden vroegen ook een stakingsaanzegging aan.

Bombardier Brugge of Wenen?

Begin februari koos MIVB voor Bombardier als leverancier van 175 nieuwe trams. Bij Bombardier in Brugge rees daarmee nieuwe hoop om een deel van de opdracht binnen te rijven.

Maar het hogere management van Bombardier Transportation kijkt naar een zusteronderneming in Wenen. Die vestiging is gespecialiseerd in trams en Bombardier wil dat vestigingen zich specialiseren in specifieke taken. Volgens de bonden heeft het personeel in Brugge echter voldoende ervaring met dergelijke bestellingen.

Vakbonden voeren druk op

Met prikacties voerden de vakbonden begin deze week de druk op. Ze lieten sinds vrijdag geen externe medewerkers, personeel van buitenlandse Bombardier-vestigingen of leveranciers meer binnen op de site in Brugge. 

Werkzekerheid tot 2021

Dankzij een bestelling van de NMBS voor 445 M7-dubbeldeksrijtuigen, is er voor het personeel in Brugge sowieso werkzekerheid tot 2021. De opdracht voor de bouw van de trams van de MIVB kan perspectieven bieden voor een langere toekomst van de site in Brugge. 

Bekijk ook

Auteurs: 
Redactie