Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Patrick De Klerck stopt in 2017 als burgemeester van Blankenberge

Patrick De Klerck stopt in 2017 als burgemeester van Blankenberge

Nieuws
17/01/2016

Het ontslag van Patrick De Klerck is geen complete verrassing, maar de burgemeester heeft het nieuws toch stilgehouden tot op de nieuwjaarsreceptie. Vanmiddag om 12 uur kondigde hij aan dat hij in juli 2017 ontslag neemt en zich zal laten vervangen door de huidige OCMW-voorzitter Ivan De Clerck.

Ook een wisselwebsite

Nog vanmorgen ging ook de website www.burgemeesterswissel.be online, waarop de huidige en toekomstige burgemeester het nieuws bevestigen aan de hele bevolking.

"Na overleg met mijn familie heb ik beslist om de gemeenteraadslijst van 2018 niet te trekken", zei de huidige burgemeester. "Dit was geen gemakkelijke keuze. Zoals u waarschijnlijk wel kan merken doe ik deze job van burgemeester zeer graag en ga ik iedere dag met de glimlach naar het stadhuis." Aan het einde van de speech werd de nakende wissel duidelijk.

De Klerck blijft schepen

"In juli 2017 zal ik, een goed jaar voor de verkiezingen, mijn ontslag geven als burgemeester en zal huidig schepen en OCMW-voorzitter Ivan De Clerck het burgemeesterschap overnemen." De huidige burgemeester zal weer zijn schepenambt opnemen tot de verkiezingen in 2018. De Klerck, tot voor kort ook nog voorzitter van het kustburgemeesteroverleg, geeft aan dat hij meer tijd wil vrijmaken voor zijn familie. Hij zal wel nog deelnemen aan de volgende verkiezingen. "We hebben momenteel een goed team en deze daadkracht moet zich doorzetten de volgende jaren.

De continuïteit van de huidige beleid moet verzekerd worden." "Het doorgeven van de sjerp is de symbolische aftrap van onze campagne, een campagne die nog meer dan de vorige zal gekenmerkt worden door teamspirit. Ervaring gekoppeld aan jeugdig geweld, realisaties van nu en een langetermijnvisie op alle domeinen", aldus Ivan De Clerck over de wissel.

 

Auteurs: