Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Paters Westvleteren verkopen trappist voortaan online

Paters Westvleteren verkopen trappist voortaan online

Nieuws
14/06/2019

Slimme wachtkamer

Het nieuwe systeem heeft een aantal belangrijke voordelen voor de liefhebbers van Westvleteren. Zo zal je, zolang de voorraad strekt, vrij kunnen kiezen tussen de drie soorten van Trappist Westvleteren, met een maximum van twee kratten per aankoop. De monniken hebben in de webwinkel een ‘slimme’ wachtkamer laten inbouwen. Hierdoor krijgen consumenten die geruime tijd terug of nog nooit eerder een bestelling geplaatst hebben, voorrang op particulieren die minder lang geleden Trappist Westvleteren besteld hebben.

(lees verder onder de foto's)

Particuliere consument

De bierverkoop van de abdij blijft uitsluitend gericht op particuliere klanten, niet op professionele verkopers. Naast de drie bieren zal de consument ook glazen van Westvleteren en andere producten van trappistenkloosters online kunnen kopen. De bestellingen kunnen enkel afgehaald worden aan het verkoopcentrum van de abdij.

“Het nieuwe verkoopsysteem komt tegemoet aan de noden van tal van liefhebbers van Trappist Westvleteren. Wij hebben lang nagedacht over een goed en klantvriendelijk alternatief voor de biertelefoon. De bierverkoop van de Abdij blijft uitsluitend gericht op particuliere klanten. De webwinkel is dus enkel voor consumenten toegankelijk, niet voor professionele kopers”, aldus broeder Manu Van Hecke, abt van de Sint-Sixtusabdij. “Wij wensen namelijk aan zo veel mogelijk mensen de kans te geven om Trappist Westvleteren aan de correcte prijs aan te kopen. Wie zich niet aan de verkoopregels houdt en misbruik maakt van het systeem, zal de toegang tot de webwinkel kunnen ontzegd worden.”

Hoe werkt het?

De “Trappist Westvleteren” is uitsluitend te koop via de webwinkel en is af te halen in het verkoopcentrum bij de abdij. De webwinkel heeft beperkte openingstijden die vermeld worden in de kalender.

De bierverkoop is niet voor commerciële doeleinden en is voorbehouden aan natuurlijke personen die zich vooraf hebben geregistreerd. Bij de registratie maak je een profiel aan met je persoonlijke gegevens. Daarna ontvang je via e-mail een link om de registratie te valideren. Nadat je registratie is gevalideerd, kan je inloggen met je e-mailadres en een wachtwoord naar keuze.

Nadat je bent ingelogd, kom je in de ‘slimme’ wachtkamer. Wanneer je aan de beurt bent, heb je toegang tot de webwinkel. Tijdens het wachten kan je wel al rondkijken en andere producten reserveren die soms naast onze Trappistenbieren worden aangeboden.

Wanneer je de webwinkel binnentreedt, kan je kiezen uit de beschikbare bieren en de gewenste hoeveelheid opgeven. Je kan ook het afhaalmoment bepalen. Na deze stap wordt een code naar je gsm verzonden. Deze code moet worden ingevoerd om de bestelling te bevestigen. Vervolgens word je doorverwezen naar het betaalplatform om de volledige bestelling te betalen, inclusief het statiegeld van het leeggoed (krat en flessen). Zodra de betaling succesvol is, keer je terug naar onze website en is je bestelling voltooid.

Je ontvangt dan via e-mail een QR-code samen met het overzicht van je bestelling. Deze QR-code moet worden getoond bij de afhaling van je bestelling. De nummerplaat van je wagen zal gecontroleerd worden ten opzichte van deze in je profiel.

Op woensdag 26 juni zal het eerste gewone verkoopmoment plaatsvinden. Omwille van de beperkte hoeveelheid bier die gebrouwen wordt, zullen er maandelijks twee verkoopmomenten georganiseerd worden. Deze zullen om de twee weken plaatsvinden, afwisselend op woensdagnamiddag en op woensdagavond.

Auteurs: