Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Parko geeft GASboetes aan studenten die wildparkeren

Parko geeft GASboetes aan studenten die wildparkeren

Nieuws
07/10/2014

 Rondom de campus van hogeschool Vives klagen buurtbewoners al een tijdje over de grote parkeerdrukte. De directie hoopt alvast dat Parko nog even wacht met gasboetes tot een nieuwe parking klaar is.

Hogeschool Vives heeft op de campus in Kortrijk 1000 parkeerplaatsen en dat voor 1500 wagens. Dat betekent dat heel wat studenten hun wagen in de buurt parkeren . En dat doen ze vaak waar het niet mag.

De studenten kunnen even verderop gebruik maken van de Park & Ride aan Kinepolis, maar dat doet bijna niemand. Nochtans kunnen ze het parkeerticket op school laten valideren en bij tien tickets krijgen ze een gratis bioscoopbezoekje. De hogeschooldirectie denkt dat de nieuwe campusparking met 200 plaatsen het probleem straks oplost.

In december sowieso minder parkeerdruk

“Het is de bedoeling dat we de studenten op de nieuwe parking ook wijzen op het aantal plaatsen dat nog vrij is op de Park & Ride en dat ze daar dan met een studentenbadge kunnen parkeren,” zegt Lieven Vandebuerie van Vives. De nieuwe parking moet halfweg december klaar zijn. De school hoopt tot dan op begrip.”Ik denk dat we daar wel tot een akkoord kunnen komen met Parko.”

Met de nieuwe parking zijn er nog steeds 300 plaatsen tekort, maar in december gaan de studenten verpleegkunde op stage en neemt de parkeerdruk automatisch af.