Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Parket dagvaardt omstreden gemeenteraadslid voor racisme

Parket dagvaardt omstreden gemeenteraadslid voor racisme

Nieuws
14/09/2018

Die laatste aanklacht weegt het zwaarst door. Daarvoor kan hij in theorie tussen 1 maand en 1 jaar cel krijgen en een boete tot 1.000 euro. De zaak komt voor op 15 oktober

Vanmorgen werd Vanneste opgepakt door de Ieperse politie na weerspannigheid en dronken rijden. Hij is voor 15 dagen zijn rijbewijs kwijt.

Om 9 uur 30 vanmorgen kreeg de politie Arro Ieper een melding dat een bestuurder een boompje had aangereden in de Boomgaardstraat. Via een getuigenis werd er een signalement verspreid. Een inspecteur merkte even later aan de rotonde bij de Maloulaan de wagen op. Vanneste was onder invloed van alcohol en drugs, hij reageerde agressief en maakte racistische opmerkingen tegenover een agent. De politie besloot daarop om hem van zijn vrijheid te beroven. Hij is intussen weer vrij.

Schelden en spuwen

En er was ook al een incident daarvoor. Omstreeks 8u10 zag een getuige hoe Vanneste in de Boterstraat luid te keer ging tegen een jongere met een getaande huid. Hij spuwde er volgens de getuige ook op.

De man kwam eerder in opspraak nadat hij in Kortrijk enkele migranten verweet voor 'makak' en 'achterlijke koe'. Hij dreigde toen ook te slaan. Alles werd toen stiekem gefilmd.

Reactie Vlaams Belang

Lijsttrekker Wouter Vermeersch van Vlaams Belang Kortrijk schrapt Steve Vanneste van de lijst en zet hem uit de partij. Dat bevestigt hij aan onze redactie. “Ik neem mijn verantwoordelijkheid als lijsttrekker. Je kan iemand een tweede kans geven, maar dan stopt het. Ik betreur de feiten, maar ik kan moeilijk iedereen die op onze lijst staat dag en nacht opvolgen.”

Bekijk ook

Auteurs: 
Simon Dekaezemaker
Belga