Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Parket Brugge bevestigt aanhouding mensensmokkelaars

Parket Brugge bevestigt aanhouding mensensmokkelaars

Nieuws
14/03/2020

Op 29 december 2019 kreeg een Franse reddingsdienst een noodoproep. Een klein plezierbootje bevond zich op een aantal kilometer van de Franse kust. In het bootje werden 19 personen aangetroffen.

Omdat het bootje aan de Belgische kust in het water was gelaten, startte het team mensensmokkel van de Federale Gerechtelijke Politie van West-Vlaanderen een onderzoek. De koper van het bootje – een man uit Iran – kon worden geïdentificeerd. Na onderzoek bleek dat hij samen met een man uit Irak boten verkocht die bestemd waren voor smokkelactiviteiten. 

Beide personen werden op 9 maart 2020 gearresteerd. Tijdens verschillende huiszoekingen werden boten en boordmotoren aangetroffen.

De onderzoeksrechter van Brugge besliste op basis van de elementen in het dossier om de beide personen aan te houden. Vrijdag besliste de raadkamer van Brugge om de verdachten onder voorwaarden vrij te laten, maar door het openbaar ministerie werd onmiddellijk hoger beroep aangetekend. De verdachten blijven dus voorlopig in de cel.

Auteurs: 
Nathan Vandamme