Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Pannenaar verdacht van oplichting met mondmaskers

Pannenaar verdacht van oplichting met mondmaskers

Nieuws
09/04/2020

Dat meldt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Veurne. Een slachtoffer had 905 euro betaald voor twintig mondmaskers, maar die werden nooit geleverd.

Op 22 maart deed het slachtoffer online een melding bij de Economische Inspectie over mogelijke feiten van oplichting. Ondanks een betaling van 905 euro waren de beloofde twintig mondmaskers nog steeds niet geleverd. In dat onderzoek werden de computer en de gsm van de verdachte in beslag genomen. Die toestellen zullen uiteraard verder onderzocht worden. In zijn woning werden geen mondmaskers aangetroffen.

"Besteld bij Alibaba"

De verdachte beweert dat hij alles zelf bestelde bij Alibaba, maar dat zijn bestelling daar vertraging had opgelopen. Naar eigen zeggen had hij maximaal een twintigtal klanten. Het is op dit moment dus nog niet duidelijk of de Pannenaar te goeder trouw handelde of effectief de intentie had om de kopers op te lichten. Verder onderzoek zal moeten uitwijzen hoe de vork precies aan de steel zit. Sinds het ministerieel besluit van 23 maart mogen mondmaskers enkel door een apotheek en op doktersvoorschrift verkocht worden. De website van de verdachte werd dan ook van het internet gehaald.

Auteurs: 
Belga