Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Paasvakantie opsteker voor toerisme in onze provincie

Paasvakantie opsteker voor toerisme in onze provincie

Nieuws
15/04/2018

Zowel het verlengde paasweekend bij het begin van de vakantie als het tweede weekend met zonnig lenteweer waren de toppers aan de kust. 

“Met ruim 1,1 miljoen dagtoeristen was de paasvakantie een voltreffer. De vele evenementen in de kustgemeenten hebben gezorgd voor sfeer. Ook het trendy imago van de Kust is een meerwaarde. Eén van de blikvangers was de start van Beaufort2018, de Triënnale voor Hedendaagse Kust aan zee. De toeristische sector aan de Kust kijkt uit naar de komende weken met tal van verlengde weekends”, aldus Franky De Block, gedeputeerde en voorzitter Westtoer.

Prima start

Ook voor het verblijfstoerisme was de paasvakantie een prima start van het toeristisch seizoen. Vooral tijdens de weekends noteerde de hotels een gemiddelde bezettingsgraad van 80 à 85 procent genoteerd. De warme lentezon zorgde voor uitschieters tot 90 procent of meer. De midweeks waren goed voor een bezettingsgraad van 70 procent.

Dagtoerisme in Brugge doet het goed

Zowel het dagtoerisme als het verblijfstoerisme deden het in Brugge beter dan in 2017. De eerste week was opmerkelijk beter dan de tweede week door het samenvallen van enkele buitenlandse vakantieperiodes met de eerste week van onze paasvakantie. Vermits het verblijfstoerisme in Brugge voor 80% van buitenlandse oorsprong is en het dagtoerisme vooral bezoekers uit eigen land aantrekt, is de groei bijgevolg sterker in het dagtoerisme (+14%) en beperkter in het verblijfstoerisme (+1%).

“Globaal gezien kijken we tevreden terug op het paasverlof en kijken we uit naar de bonus die nu nog voor de logiessector volgt. Want in tegenstelling tot verleden jaar hebben de Fransen uit de voor Brugge belangrijke Parijse regio pas na onze paasvakantie verlof en hebben de Nederlanders traditioneel pas eind april vakantie", aldus Burgemeester Renaat Landuyt.