Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Paardenkoetsen Oostende blijven op stal

Paardenkoetsen Oostende blijven op stal

Nieuws
23/06/2019

Op Facebook laat bevoegd schepen Hina Bhatti van Open VLD het nieuws weten. “Het stadsbestuur besliste op mijn voorstel en in overleg met de koetsiers om vanaf maandag 24 juni de paardenkoetsen niet meer te laten uitrijden. De maatregel blijft gelden zolang de hoge temperaturen, 28°C of meer, aanhouden. De sector van de huurkoetsen volgt in samenspraak met mijn kabinet het kustweerbericht op, alsook de aanbevelingen van de milieupolitie, die dezer dagen extra alert zal zijn.”

In Brugge blijven ze rijden

Ook in Brugge rijden er paardenkoetsen. Burgemeester Dirk De fauw en schepen van Dierenwelzijn Mathijs Goderis werden overspoeld met mails waarin er gevraagd werd om een verbod op koetsritten op te leggen tijdens de hitte van de komende dagen. Burgemeester Dirk De fauw zal niet op dit verzoek ingaan. “Met de koetsiers werden duidelijke afspraken gemaakt en het politiereglement van Stad Brugge is bijzonder streng wat betreft de rusttijden die door de uitbaters van de koetsen moeten worden gerespecteerd.”

Dit reglement houdt volgende afspraken in. Ten eerste moeten de paarden op de Markt en aan het Begijnhof voldoende water, voeding en rusttijd krijgen. Ten tweede krijgen de koetsiers de instructies om tijdens de warme dagen stapvoets te rijden. Ten slotte moeten de paarden na een dagje werken minstens één dag verlof krijgen.

Woonzorgcentra

“Hiermee zijn voldoende garanties ingebouwd om voldoende zorg te dragen voor de dieren. Ik wil erop wijzen dat ik minstens evenzeer bekommerd ben om het welzijn van de oudere bewoners. In het bijzonder in de woonzorgcentra moet het hitteplan ingeschakeld worden waarbij de bewoners onder meer genoeg vocht moeten innemen en de nodige verkoeling moeten krijgen”, aldus burgemeester Dirk De fauw.​

Auteurs: 
Simon Dekaezemaker

Ontvang nu pushberichten met West-Vlaams nieuws rechtstreeks in je Facebook inbox