Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Oxfam wandeltocht succes

Oxfam wandeltocht succes

Nieuws
14/05/2016

Vanmorgen zijn 118 teams van 4 personen vertrokken aan Peace Village in Mesen voor een tocht van 42,2 kilometer, die ze in minder dan 10 uur willen afleggen. 

Het parcours leidt langs tal van plaatsen die herinneren aan de Eerste Wereldoorlog. Dat inspireert uiteraard ook over de grenzen heen. Zo kan de organisatie rekenen op twee Ierse wandelteams en voor de rest wandelaars uit heel Vlaanderen en Wallonië.

Oxfam-Solidariteit organiseert al negen jaar Oxfam Trailwalker, een 100 kilometer lange tocht door de Hoge Venen. Voor de eerste editie van de Vlaamse tegenhanger, Oxfam Peacewalker, had de organisatie gehoopt op 100 teams van 4 deelnemers. Het zijn er uiteindelijk 118 geworden. Naast de bijna 500 deelnemers, zijn er minstens evenveel supporters die de stappers tijdens de tocht met zorgen omringen en aanmoedigen. Een honderdtal vrijwilligers leidt dit evenement mee in goede banen.

Elk team zamelt een sponsorbedrag in ten voordele van Oxfam, dat wereldwijd ook aan vrede en veiligheid werkt – onder meer in Syrië, Irak en Afghanistan. Eén van de deelnemende teams (Team W.A.L.K) zamelde maar liefst 3.340 euro in door koekjes te verkopen. Alles samen werd er 125.000 euro ingezameld.