Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Overvallers vrij: geen plaats in instelling

Overvallers vrij: geen plaats in instelling

Nieuws
23/12/2019

Drie daders drongen vrijdagavond rond 19.00 uur een apotheek op het Dorpsplein in de Brugse deelgemeente Dudzele binnen. Onder bedreiging van een mes werd de inhoud van de kassa geëist. De overvallers maakten de dagopbrengst van de apotheek buit, maar twee verdachten konden in de buurt al ingerekend worden door de politie. 

Zaterdag werd uiteindelijk ook de derde verdachte opgepakt. Het trio bleek bovendien in aanmerking te komen voor een gelijkaardige overval op een krantenwinkel woensdagavond in Brugge. Bij de overvallen vielen geen gewonden.

Het parket besliste om de drie jongemannen op verdenking van diefstal met geweld voor te leiden bij de jeugdrechter. Door de jeugdrechter werd een plaatsing in een gesloten instelling bevolen. Magistraat Frank Demeester van het Brugse gerecht:  "Wij hadden in dit dossier, uiteraard, de plaatsing in een gesloten instelling gevraagd. Ook de jeugdrechter vond dat de gepaste maatregel. Helaas bleek er geen plaats."

Demeester zegt dat het drietal zonder specifieke voorwaarden huiswaarts mocht. "Zodra er plaats is, zullen de jongeren wél naar Everberg moeten", benadrukt de magistraat. Het is niet de eerste keer dat de gesloten instellingen overvol blijken te zitten.

Bekijk ook:

Auteurs: 
Belga