Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Overname standenbouwer Bulik uit Izegem

Overname standenbouwer Bulik uit Izegem

Nieuws
27/08/2020

De standenbouwers kraken onder het gewicht van de coronacrisis. Verschillende expo's en evenementen werden de afgelopen maanden afgelast, waardoor onder andere Bulik ook heel wat werk zag verdwijnen. Recent kwam het bedrijf uit Izegem nog in het nieuws toen het samen met collega-bouwers de sector symbolisch begroef.

Gezichtsbescherming als oplossing

Nu volgt dus een volgende stap in de afslanking van het West-Vlaams bedrijf. Een groot deel van de activiteiten wordt namelijk overgenomen door de concullega's van Creaplan, de Belgische marktleider. CEO Michael Debaveye noemt het echter een mooie aanvulling en niet zomaar een integratieproces. "We zien het als een opportuniteit. Bulik heeft net als Creaplan jaren ervaring en werkt met getalenteerde vakmensen."

Bulik Standbouw blijft zelf ook actief, en evolueert naar Bulik 2.0 met focus op het creatieve. “De huidige omstandigheden hebben onze stap wat bespoedigd, maar ligt niet aan de oorsprong van de overname." In maart startten ze onder andere met de productie van gezichtsbeschermers en mondmaskers om het tekort aan opdrachten op te vangen. "De focus komt nu terug op de corebusiness te liggen", aldus Sofie Vandenbriele van Bulik 2.0.

 

Auteurs: 
Nick Vandierendonck